Couple Menyusahkan Hati?

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.
In The Name of Allah, Most Gracious, Most Merciful.


Dua-tiga hari yg lepas,time daku tgh khusyuk wk Insyak..tiba² dtglah bnda yg tidak m`beri manfaat dlm mindaku,daku pom pegi kt computer. Log In FB & daku telah post status daku kt fb yg bbnyi ..
'couple? gewe?
sdp kow¿
wk .......
bzir maso
nyusoh hati
...gelabuk
jela kasi saye
sero pahalo bnyk
cari doso free²'
(Kelantan's Dialect) :D

ada sorang dpd temanku ini btnya kpd daku,

S: "bkpo nyusoh ati nye?????" (Kelantan's Dialect) :D

tp daku xde mase nk jwb time 2 coz ada hal..so daku postpone sampai hari ini..alhamdulillah akhirnya blh jwb jgk..

J: kalau ber'couple' faham² je la..xkn tahan lama. Mcm² blh kita dgr nama pnggilan manja such as syg,yunk,bi n mcm² lg la (kononya).Sumenya 2 hnyalah helah untk memikat hati bkn untuk mnunjukkan feel thadap sseorang. Lama kelamaan,t'serempak yg lebih cantik or handsome,pegi tackle / dtackle yg 2 plak..last,breakout gak..hati slh seorang pun jd xgudah gulana. Ada jgk jd xtntu hala. Xnk makan,xnk minum,xnk mandi & mcm2 style lagi la. Maklumlah percaya sgt kt si dia. Adakah ini xmenyusahkan hati (xnyusoh ati)? Ni la couple.Renung kembali,Couple bkn budaya Islam. Bak kata daku 'b'couple bagaikan roda kenderaan.Kalu dh bocor buang, slpas itu amik/beli yang baru,pakai yg baru plak'.

ruagan utk bobok (membebel)dr hati. Hehe..dlm pmikiran daku..ape yg best sgt dalam couple time msh bljr..¿ myusahkn ade la. Nk wk keje sklh ingt kt si dia,mkn nasi ingt kt si dia n ape² je la. Ada jgk yg sanggup ikut apa yang si dia ckp. Yang zalim ada jgk bedebah ni, lawan ckp ibu bapa sndiri, Nauzubillah. Kalu ade jauh2kn ye. Dalam couple ni,Kalu ade pom dlm 1000 ade 1 je shgga kahwin..2 pom xthn lame..
kalau ada sampai akhir hayat.Alhamdulillah. Cuba tnya pd diri sndiri, apa yang telah kita lakukan spnjg hidup di muka bumi Allah ini,bnyk melakukan perkara yg boleh memberi pahala or memberi dosa kpd diri kita? 2 Aje.
Dh pnjg lebar lah post kali ni..

Teman²,Kita haruslah lebih mendekati diri kita kpd Illahi,ibu bapa,guru² serta rakan² (yg baik) kita berbanding membuang masa dgn seseorang yg blum tntu yg boleh memberi kebahagian kpd kita. Tnpa mereka siapalah diri kita skrang.Allah always with Us! Remember It!
Maaflah kalu ade yg trasa or xpaham..Sgala ksilapan dari daku sndiri,sgala kebaikan daripada Allah S.W.T.

2 comments:

Blogger Berkaca Mata said...
This comment has been removed by a blog administrator.
naiem Al-Wafi said...

pnggil 'yunk' yg mbwa mksd laen.. :)

Post a Comment

 
Copyright © The Truth Of Life